Volt egyszer egy társulat…

1990-ben alakult egy balettiskola, ahol klasszikus balett, jazz és sztepp tánc oktatás folyt. Ahogy múlt az idő a növendékek közül kiemelkedtek tehettségek, akik alapítottak egy együttest..

Ékszer Balett 2015

Tulajdonképpen ilyen egyszerűen kezdődött és valójában a mai napig ilyen egyszerű. Ha az ember szeret táncolni és másokkal is meg akarja szerettetni, a legjobb amit tehet, ha kiáll és csinálja. A tehettségek, akiket kiválogatunk az iskolából, életük néhány évét felteszik arra, hogy boldoggá tegyék gyerekek százait az előadásokon, hogy tovább adják a tánc szeretetét.

Ez a társulat azért alakult, mert valóban gyerekeknek szóló, az ő szemüknek-szívüknek készülő, az ő kapacitásuknak megfelelő táncmű elenyésző mennyiségben készül ma Magyarországon és ezt a hiányt mi boldogan pótoljuk.

Ez a társulat azért alakult, mert a test nyelve kezd feledésbe merülni. A tánc megmutatja hogyan meséljünk, hogyan adjunk és kapjunk a gesztusainkon keresztül. Hogyan fejezzünk ki szeretetet és dühöt, hogyan nyújtsunk támaszt és hogyan meséljünk el történeteket a testünk néma beszédével.

Ez a társulat azért alakult, mert hiszünk a szépségben, hiszünk abban, hogy a jó győz és hogy a gonosz elnyeri méltó büntetését. Hiszünk abban is, hogy ezeket az értékeket árnyalatokban is lehet közvetíteni, erőszak nélkül. Hiszünk a karakterek erejében, akik a mindennapi élet problémáit testesítik meg, hozzák felszínre és segítenek azt feldolgozni.

Ez a társulat azért alakult, mert a táncnak élni kell és közel kell maradnia mindenkihez. A tánc az életünk része kell, hogy legyen, hogy átsegítsen a borún és felmagasztalja a derünket. Azt valljuk, hogy a tánc mindenkié és szeretnénk minél közelebb tartani a színpadhoz a közönségünket.

csoportkep2017

Ez a társulat azért alakult, mert az a röpke néhány év amíg testünk-lelkünk alkalmas a színpadi teljesítményre, nagyon hamar elszáll. Köztünk sokan, bár a tehetségük megvolt hozzá, hogy táncos pályára lépjenek, nem akarták megfizetni egy élet árát néhány év színpadért. Így a táncosaink mind lehetőséget, sőt támogatást kapnak egy “hagyományos” polgári szakma kitanulására és elvégzésére és mellette szerelemből, elhivatottságból, művészi alázatból tevékenykedünk együtt. Így lehetséges az, hogy van nálunk, közgazdász, biológus, matematikus, programozó, képzőművész, gyógytornász, tájépítész, jógaoktató és még sorolhatnánk.

Valójában nem egy sok táncosból álló társulat vagyunk, hanem egy nagy, furcsa, vicces család, akik osztoznak a világ legősibb szenvedélyének imádatában. Mind ugyanolyan fontosággal bírunk és ugyanolyan tevékenyen veszünk részt a teljes folyamatban. Hiszünk benne, hogy ez az egység lemegy a színpadról és jobbá teszi az egész világot.

…aki nem hiszi, járjon utána…

Betekintés a színflak mögé :)